CDA-fractie Eerste Kamer niet tegen EPD

Volgens Franken willen de verschillende fracties in de Eerste Kamer dat de EPD-wet nog voor de verkiezingen wordt behandeld zodat ze minister Klink, die hoog op de verkiezingslijst van het CDA staat, een “zeperd” kunnen bezorgen.

Klink heeft de Eerste Kamer per brief om drie maanden uitstel van de behandeling gevraagd omdat hij het wetsvoorstel op een aantal punten nog wil wijzigen en omdat hij meer tijd nodig heeft om de vragen van de Eerste Kamer te kunnen beantwoorden.

Een meerderheid van de Eerste Kamer wil echter dat de behandeling van het wetsvoorstel op 1 juni doorgaat, aldus Franken. "Er moet politiek bloed vloeien." De CDA-senator heeft nog wel weten te bereiken dat het waarschijnlijk een procedurele vergadering wordt, wat betekent dat er niet gestemd zal worden.

Franken benadrukt nog eens dat hij zeker niet tegen het landelijk EPD is. “Ik ben wel vanaf het begin kritisch geweest en ik vind ook dat er bij de invoering moet worden uitgegaan van de regio. Maar landelijke communicatie via het landelijk schakelpunt (LSP) moet mogelijk blijven.”

Bron: ICTzorg

873_131x131.jpg