South Tees Ziekenhuizen NHS Foundation Trust

 

Om te voldoen aan de veiligheidseisen van de National Health Service en de National Patient Safety Agency, moest South Tees Hospital, evenals alle andere ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk, in 2009 overstappen van een handgeschreven identificatiesysteem op een polsbandsysteem met barcode.
Het bestuur van South Tees nodigde alle leveranciers van door de NHS goedgekeurde polsbanden uit hun producten te komen demonstreren. Alle producten werden beoordeeld en er werd vastgesteld dat drie fabrikanten voldeden aan de evaluatie-eisen. 

Om te voldoen aan de veiligheidseisen van de National Health Service en de National Patient Safety Agency, moest South Tees Hospital, evenals alle andere ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk, in 2009 overstappen van een handgeschreven identificatiesysteem op een polsbandsysteem met barcode.Het bestuur van South Tees nodigde alle leveranciers van door de NHS goedgekeurde polsbanden uit hun producten te komen demonstreren. Alle producten werden beoordeeld en er werd vastgesteld dat drie fabrikanten voldeden aan de evaluatie-eisen. 

 

Evaluatie eisen klinisch personeel

  • Naleving van NHS / NPSA ontwerp
  • Kosten van hardware en implementatie
  • Verbeteringen ten opzichte van bestaande systeem / infrastructuur
  • After-sales support  om te voorkomen dat de omschakeling ten koste gaat van de patiëntenzorg 

 

Oplossing: Laserband patiëntenpolsbanden

 

Na het testen en evalueren, werd LaserBand LB2-ADULT-L3E en LB2-PED-L3E uitgekozen om te worden geïmplementeerd in alle 40 afdelingen van het ziekenhuis.

 

Vergelijkingstest met andere patiënt identificatie oplossingen

 

“De mogelijkheid om bestaande printers te gebruiken is van onschatbare waarde en levert een aanzienlijke kostenbesparing op. Het zelflaminerende ontwerp van de LaserBand biedt een goede bescherming van de gegevens en verbetert hierdoor de veiligheid van de patiënt - een belangrijke overweging bij de selectie.

En de ondersteuning die het LaserBand service team heeft geboden vóór, tijdens en na de implementatie bleek van onschatbare waarde voor South-Tees Hospital.”

—Paul Sellers, ICT Project Manager

 

Soepele en snelle implementatie

 

95% van de 40 medische afdelingen schakelden binnen 24 uur over op de nieuwe LaserBand polsbanden, te danken aan het LaserBand implementatieplan, dat bestond uit:

  • het opnemen van instructiebladen in elke productverpakking
  • toegankelijke instructievideo's
  • trainingen door ervaren, deskundige medewerkers van LaserBand

Bron: http://www.laserband.nl/uploads/5b/f3/5bf3dede7abcb68f9c9bdd38084adacf/SouthTees_Dutch.pdf

SouthTees_Dutch.pdf SouthTees_Dutch.pdf